Kevin Mayi was erg opgelucht na de wedstrijd zaterdagavond. Door zijn doelpunt pakte NEC eindelijk weer drie punten.

Wat vond je van de wedstrijd zelf?
"Ik denk dat we een lastige avond hadden, beide teams waren een helft de baas. De eerste helft was voor Roda, maar zij scoren niet. We waren niet helemaal fris. In de tweede helft waren wij juist fris en legden we meer energie in de wedstrijd dan Roda, en dat resulteerde in een aantal goede kansen. We zijn erin geslaagd om een doelpunt te scoren, en dat is toch altijd lekker als je al 4, 5 wedstrijd niet hebt weten te scoren."

Je speelde de tweede helft beter, vanuit de spits. Je werd direct gevaarlijk!
"Ja, alleen de keeper had een goede redding in huis, dus moesten we nog even wachten op een doelpunt, maar ik heb de hele wedstrijd gedacht: Die valt straks echt nog wel."

Belangrijk doelpunt, nu volgen er natuurlijk meer!
"Ja klopt, ik doe elke week mijn uiterste best. Als ik niet scoor, dan scoor ik niet… Als ik er een maak maak ik er een, als ik er twee maak maak ik er twee. Elke week hoop ik te scoren, ik leg altijd 100% energie in de wedstrijd.

Hoe bevalt het leven in Nijmegen?
"Nijmegen is heerlijk, er zijn niet te veel mensen, maar ook niet te weinig. Het is nooit dood, maar wel altijd rustig. Er zijn ook een heleboel lekkere restaurants. Voor mij is het een goede stad, want ik ga nooit uit naar nachtclubs of iets dergelijks. En de mensen zijn ook heel vriendelijk"

Nu een interlandweekend. Wat ga je doen?
"Ik ga uitrusten, want er is geen wedstrijd. Maar meer dan een of twee dagen rust zit er echt niet in, want we moeten doorgaan want de volgende wedstrijden komen er alweer aan. We spelen tegen Feyenoord, dat is een lastige wedstrijd. Maar we spelen thuis, waarom niet?

Foto: Rob Koppers