Nick Kersten keert terug bij NEC. Hij is de nieuwe hoofd voetbalzaken bij de Nijmeegse club en zal per direct aan de slag gaan. Kersten heeft een contract getekend tot medio 2026.

Kersten (37), eerder actief als onder andere hoofd scouting bij NEC, bekleedde al meerdere functies in Nijmegen. Daarnaast is hij één jaar actief geweest als technisch directeur van Excelsior. In zijn dienstverband wisten de Rotterdammers te promoveren naar de Eredivisie via de play-offs. Een jaar eerder promoveerde NEC via diezelfde play-offs. Kersten was destijds samen met Wilco van Schaik verantwoordelijk voor het technisch beleid.

Carlos Aalbers, de nieuwe technisch directeur van de Nijmegenaren, is blij met de komst van Kersten. “Nick heeft in het verleden bewezen een waardevolle kracht voor NEC te zijn. Met zijn kennis en ervaring gaat hij samen met mij, hoofdscout Senol Kök en zijn team, een belangrijke rol vertolken om waarde voor NEC te genereren.”

Ook de hoofdpersoon zelf is blij om terug te zijn op het oude nest. “Na meerdere gesprekken, in combinatie met het goede gevoel dat ik bij NEC heb, ben ik blij terug te keren in deze nieuwe functie. Er is me een duidelijk plan voorgelegd, waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen. De focus ligt op het uitbouwen van het fundament dat er ligt in de academie, scouting en het eerste elftal”, zo stelt Kersten op de site van de Nijmegenaren.

Foto: Rob Koppers