Nota bene een transfer van een ex-speler doet de kassa van NEC voor het eerst rinkelen deze transferzomer. Mike Trésor Ndayishimiye zal volgens De Telegraaf Willem II gaan verruilen voor KRC Genk en dat is goed nieuws voor de Nijmegenaren.

Toen Ndayishimiye in de zomer van 2019 werd verhuurd aan Willem II werd er in de koopoptie die de Tilburgers bedongen ook een doorverkooppercentage afgedwongen door NEC. Vermoedelijk ligt het percentage rond de 10%. Over de hoogte van de transfersom is niets bekend. Aannemelijk is dat het bedrag dat Genk voor de aanvaller neertelt rond de drie miljoen euro ligt.

Toch zal de club, net als Willem II, ergens ook balen. Vorig seizoen werden er bedragen die twee tot drie keer zo hoog uitvielen genoemd, maar besloten de Tilburgers hem nog een jaar in Nederland te houden. Toch is drie miljoen euro voor een speler van de nummer vijftien van de Eredivisie gewoon een heel mooi bedrag. En NEC profiteert mee.

Ndayishimiye krijgt in Genk te maken met het Nederlandse trainersduo John van den Brom en Dennis Haar. Bovendien heeft de Belgische topclub, waar NEC-goalie Danny Vukovic vorig seizoen nog onder contract stond, Carel Eiting reeds overgenomen van Ajax.

Foto: Rob Koppers