Er valt voor NEC woensdagavond best iets te halen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer René Hake overtuigde tot nu toe alleen in de wedstrijden tegen Sparta Rotterdam (4-0) en Feyenoord (3-1) en stelde de afgelopen weken teleur tegen FC Twente (1-0 nederlaag) en RKC Waalwijk (2-2). In de Jarda Podcast worden de kansen van NEC besproken.

“Ik heb ze tegen Twente gezien en toen waren ze wel heel erg slecht”, concludeerde clubwatcher Sander Janssen van Voetbal International. “Twente was ook niet geweldig, want ze wonnen met wat geluk. Utrecht verloor toen puur op strijd. Maar tegen Feyenoord was het dan weer wel goed.”

Dat zag ook Jan Sommerdijk van Omroep Gelderland. “Utrecht is een club zoals NEC met fanatiek publiek dat graag strijd wil zien, maar bij deze ploeg is dat soms totaal afwezig. Op papier hebben ze goede spelers. Als die niet thuisgeven, dan blijft er ook weinig van over.”

In de podcast blikt supporter Erwin vanuit Utrecht vooruit en zegt hij dat NEC zijn club eigenlijk op een goed moment treft. “Ze zijn totaal nog niet in vorm”, vervolgde Janssen. “Van RKC hadden ze eigenlijk moeten winnen, want de 3-2 werd onterecht afgekeurd. Maar Utrecht speelde toen ook niet heel goed. Ik zou op voorhand niet zeggen dat NEC eraf gaat tegen Utrecht.”

Sommerdijk zou met een punt tevreden zijn. Hij voorspelt 1-1 als uitslag. Janssen gaat voor een 2-1 zege. “Al zou een punt ook prima zijn. Als je een punt pakt tegen Utrecht en je verliest van Feyenoord, moet je dan ontevreden zijn?”

Beluister hieronder de hele Jarda Podcast, waarin het vanaf 40:25 over NEC-FC Utrecht gaat.

Foto: Rob Koppers