Todd Kane heeft tot nu toe een prima seizoen achter de rug en heeft na vorige week ook het net geraakt namens NEC. De Engelsman is tevreden over de drie punten en ziet er naar uit om het seizoen goed af te maken. 

FOTO: Rob Koppers

Goed was echter het niet juiste woord om de wedstrijd tegen SC Cambuur mee te omschrijven. Dat weet ook de rechtsback. "We hebben gewonnen, dat was het belangrijkste. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, we hadden in de eerste helft al 2-0 of 3-0 voor moeten staan. ‘That would’ve put the game to bed’. Maar dat gebeurde niet, dus toen bleef het nog lang spannend. Maar de drie punten zijn binnen, dus nu op naar woensdag."

Woensdag is namelijk alweer de volgende wedstrijd, dan reist NEC af richting PEC Zwolle, dat nu negende staat in de Eredivisie, twee plekken onder NEC. "Het wordt een moeilijke pot, maar ik vind dat we daar met minstens een punt weg moeten gaan. Het gaat niet heel goed in uitduels, dus we moeten afwachten. Maar ik heb het gevoel dat we wel kunnen winnen. Ze hebben 5-1 verloren van AZ, misschien heeft dat invloed op hun zelfvertrouwen."

Kane blijft tot het einde van de wedstrijd de gehele rechterflank bestrijken en werd dit seizoen zelden gewisseld. De huurling voelt zich fit op dit moment. "Aan het einde van het seizoen voel ik me altijd nog vol energie, dat had ik als klein kind al. Ik ga er nog iets meer voor en dat is fijn, want zo kunnen we het seizoen sterk afsluiten." Zijn samenwerking met Marcel Appiah werkt lekker volgens Kane. "We werken goed samen, we snappen elkaar. Als ik naar voren ga, blijft Appiah achter."

Na dit seizoen keert de Chelsea-jeugdexponent terug naar Londen, maar de kans bestaat dat Kane volgend jaar opnieuw te bezichtigen is in Nederland. Ajax, PSV en Feyenoord zouden namelijk interesse hebben in de 22-jarige jeugdinternational. "Natuurlijk heb ik er van gehoord. Ik heb er veel informatie over gekregen. Ik heb contact gehad, maar dit seizoen is nog niet voorbij, dus we zien wel wat er gebeurt in de vakantie."

Toch schrijft Kane zijn kansen bij Chelsea nog niet af. Voor zijn gevoel kan hij zeker slagen bij de Londenaren. "Honderd procent. Ik voel dat terugkomen bij Chelsea heel goed voor mij zal zijn, na een goed seizoen hier. Ik kom daar terug als een veel betere speler. Er is een nieuwe trainer daar, dus ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren."