NEC revancheerde zich vandaag van het eerste puntverlies, eerder in de competitie tegen Jong PSV. De Eindhovenaren, die met vijf A-selectiespelers aantraden, werden in de tweede helft van de mat geveegd. De spectaculaire eerste helft leverde een 2-2 ruststand op. Sjoerd Ars was met drie doelpunten de man van de wedstrijd.
Vanwege het overlijden van Nol Smits begon de wedstrijd met een minuut stilte zoals een minuut stilte hoort te zijn. Het leek NEC in de eerste minuten een boost te geven, maar na wat halve kansen nam Jong PSV het initiatief van de wedstrijd over. Na negen minuten spelen counterden de Nijmegenaren richting het Eindhovense doel. Na een prachtig aanval, misschien wel de mooiste van de avond, met een steekpass van Jahanbakhsh en een vroege voorzet van Santos volleerde Ars de bal achter Pasveer. Helaas voor Ars werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.
Een doelpunt aan de andere kant werd niet afgekeurd. Een voorzet van een A-selectiespeler Brenet belandde in de vijf meter tussen de handen van Joshua Smits en het hoofd van Erik Quekel. Smits stompte de bal door zijn hinder in eigen doel. Ondanks de protesten aan Nijmeegse zijde keurde Van den Heuvel het doelpunt goed en werd het doelpunt aan Brenet toegewezen: 0-1 in de 13e minuut. Het brak de wedstrijd open. Een Nijmeegse voorzet werd door Christian Santos doorgekopt en kwam voor de voeten van, de tot dan toe onzichtbare, Anthony Limbombe. Hij schoot de bal zonder enige aarzeling achter Pasveer: 1-1 in de 18e minuut. Nog geen minuut later kwam een voorzet van Gravenbeek uit op het hoofd van topscoorder Sjoerd Ars, maar hij was ongelukkig en kopte de bal op de lat.

Een saaie wedstrijd was het daarna allerminst. Beide ploegen wilden voetballen, iets wat ploegen tegen NEC vaak niet durven. De volgende kans was voor Santos die in het strafschopgebied drie PSV’ers, inclusief Pasveer, voorbij dribbelde maar zijn schot werd op de lijn gekeerd door de IJslander Hjötur Hermannsson. Ars schoot een minuut later net naast de kruising, waarna hij daarna nog meer kansen kreeg op een doelpunt. Het schotenaantal liep inmiddels flink op in Nijmeegs voordeel. Desondanks kwam Jong PSV op slag van rust wel op een voorsprong. Oud-NECjeugdspeler Moussa Sanoh gaf de bal voor en Rai Vloet kopte zijn voorzet bij de tweede paal binnen: 1-2. Lang konden ze niet van de voorsprong genieten. In de 45e minuut brak Jahanbakhsh door, maar zijn puntertje werd gekeerd door Pasveer. Foor pakte de afvallende bal op en bereikte met zijn pass de vrijstaande Ars die nu wel raak schoot: 2-2.

Na een rustige eerste tien minuten in de tweede helft stoomde rechtsback Gravenbeek op aan de rechterkant. Zijn voorzet werd op een prachtige manier, al vallend, ingekopt door Ars: 3-2. Zijn droge periode zonder doelpunten werd vanavond omgezet in een oase aan goals. Vijf minuten later werd het 4-2 door Tom Daemen. Geklungel achterin van Pasveer bij de Eindhovenaren leidde het doelpunt in. ‘Ruudje, Ruudje we worden kampioen’, werd er daarna gescandeerd vanaf de tribunes.
De tweede helft was misschien iets minder dan de spectaculaire eerste helft. Dat kwam vooral omdat Jong PSV niet meer geloofde in een goed resultaat. NEC bleef gewoon vrolijk doorvoetballen. Jahanbakhsh, Limbombe, Ars en Santos kwamen een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar hadden weinig geluk in de afronding. De overwinning was geen moment meer in gevaar.

Alsof de Hazenkamptribune de 5-2 voelde aankomen gingen ze allemaal staan bij een corner in de 75e minuut. De corner kwam na verlening van de PSV-verdediging voor de voeten van Ars, en laat dat nou net de speler zijn die je vandaag een bal voor doel moet geven. 9200 supporters zagen NEC op een maandagavond Jong PSV verslaan. Zij werden beloond voor hun komst. Vrijdagavond is de volgende wedstrijd, uit in Emmen kan de volgende stap worden gezet.    
Opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy(‘21 Appiah); Foor(’80 Van Moorsel), Daemen, Santos; Jahanbakhsh(’80 Waalkens), Ars en Limbombe.
Opstelling: Jong PSV: Pasveer; Brenet, Hermannsson(’68 Noor), Alberto, Tamata, Hendrix, Ritzmaier, Vloet, Sanoh, Quekel en Boljevic(’81 Van Overbeek).
Arbiter: Van den Heuvel.
Geel: Jahanbakhsh, Van Eijden, Hendrix
Foto’s: Rob Koppers