NEC slaagde ook voor de laatste echte proef van het seizoen. In de topper op papier wonnen de Nijmegenaren van de belangrijkste concurrent Roda JC met 3-0. Navarone Foor was met doelpunten de belangrijkste man op het veld. Het andere doelpunt werd gemaakt door Christian Santos.
Voorafgaand aan de aftrap was aan alles te merken dat er vanavond een topper op het programma stond. Een rood-groen-zwarte Goffert werd heel even de heksenketel van Nijmegen. Het Limburgse publiek was zichtbaar onder de indruk van de sfeeracties en zelf brachten ze ook een spandoek mee ter nagedachtenis van Rocky. De manier waarop Rocky in deze werd geëerd was prachtig. Het liet zien dat voetbal mensen kan verbinden. Je vergat soms bijna dat er een wedstrijd bezig was.

De wedstrijd begon met een Roda JC dat wilde voetballen. Daardoor ontstond er ruimte. Kansen leverde dat meteen op voor Navarone Foor, die de voorkeur kreeg op ‘10’ boven Paco van Moorsel. Een omhaal en een zwak schotje zorgde niet voor gevaar. In de 13e minuut kreeg hij meer ruimte. Met zijn dribbel passeerde hij drie Limburgers en verschalkte hij Bram Verbist met zijn linkerbeen in de lange hoek: 1-0. NEC nam na het doelpunt het initiatief in de wedstrijd over. Jahanbakhsh speelde met zijn directe tegenstander en was een keer dichtbij een doelpunt nadat hij een vrije schotkans had in de vijfmeter.
NEC voelde daarna niet meer de neiging om het spel te maken. De kwaliteit van de eerste twintig minuten van de wedstrijd werd daarna nimmer nog gehaald. De topper op papier bloedde dood aangezien Roda JC vooral zoekende was en niet de kwaliteit had om het de Nijmegenaren achterin echt lastig te maken. Al mag gezegd worden dat NEC goed compact verdedigde en met name fel was op momenten dat de bal kon worden afgetroefd van de tegenstander. Een keer kwam Mitchell Paulissen tot een schot, maar dat maakte niet heel veel indruk op Joshua Smits. Het werd na een tijdje snakken naar de rust hopend op een interessantere tweede helft.

Roda JC kreeg in de tweede helft meteen een kans via Paulissen maar hij schoot over. Voor een spannende wedstrijd hoefde je verder ook in de tweede helft niet in de Goffert te zijn. De kwaliteit die op de grasmat werd tentoongesteld was een topper onwaardig. Pas in de 73e (!) gebeurde er ‘iets’, wanneer de onzichtbare Anthony Limbombe langs de zijlijn snelde en een schot in het zijnet afleverde. Dat dit tot dusver het hoogtepunt van de tweede helft was zegt genoeg over het duel. Het was wel het moment dat de wedstrijd nodig had.
Twee minuten later werd de in de spits opgestelde Christian Santos naar beneden getrokken, maar scheidsrechter Pol van Boekel durfde het niet aan een strafschop toe te kennen. Vijf minuten later kende Van Boekel weer geen penalty toe. Dit keer werd Limbombe aangetikt door Dijkhuizen. In de 83e minuut werd de score verdubbeld en de wedstrijd beslist. Goed storend werk van Limbombe leverde NEC balbezit op vlakbij het doel van Roda. Een schot van Breinburg werd ingetikt door Santos: 2-0. Drie minuten later scoorde de beste speler van de wedstrijd, Foor, zijn tweede van de wedstrijd. De bal bleef in de vijfmeter hangen onder Santos die de bal met wat geklungel bij Foor kreeg, die van dichtbij intikte: 3-0. Door de overwinning is de voorsprong op Roda JC nu 17 punten en door het verlies van FC Eindhoven lopen ook zij niet in. Het wordt nu een datum plannen voor het kampioenschap.  

Opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg(84 Appiah), Foor(’87 Waalkens); Jahanbakhsh(’78 Van Moorsel), Santos, Limbombe.
Opstelling Roda JC: Verbist; Dijkhuizen, Ramos(‘62 Biemans), Swinkels, Monteyne; Van Hyfte, Faik(’69 Demouge), Jansen; Gyasi(’78 Lagouireh), Cicilia, Paulissen.
Scoreverloop
’13 1-0 Foor
’83 2-0 Santos
’87 3-0 Foor
Gele kaarten:
Van Hyfte
Foto’s Rob Koppers