Jochem Kamphuis heeft zondag de leiding over NEC – Vitesse. De 37-jarige Groninger floot 21 keer eerder een wedstrijd van NEC (W9, G7, V5). Nooit leidde hij de Gelderse derby.

Kamphuis floot NEC een maand geleden nog in de uitwedstrijd tegen Ajax. Toen verloor NEC met 1-0. Eerder in het seizoen had Kamphuis ook de leiding over SC Heerenveen – NEC (0-0). Destijds stuurde Kamphuis een speler van Heerenveen na ingrijpen van de VAR met rood naar de kant.

Kamphuis krijgt zondag hulp van zijn assistenten de heer Bluemink en de heer Fikkert. Robin Gansner is de vierde official. In Zeist neemt top-VAR Pol van Boekel plaats achter het videoscherm samen met de heer Vandeursen.

Maatregelen

NEC – Vitesse begint zondag al om 12:15. Het wordt het eerste thuisduel voor NEC met de aangescherpte maatregelen van de KNVB. Zodra er een voorwerp op het veld wordt gegooid wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Bij herhaling volgt een definitieve staking.

Wordt een speler geraakt, zoals vorige week in de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax het geval was, wordt de wedstrijd direct gestaakt.

Foto: Rob Koppers