Aanstaande zondag zal Jochem Kamphuis de wedstrijd SC Heerenveen – NEC onder zijn hoede hebben. De Groninger had vorig seizoen de leiding over twee wedstrijden van de Nijmegenaren. Exact een jaar geleden floot hij de wedstrijd Heracles Almelo – NEC (0-1), waarin hij de Nijmegenaren een strafschop gaf. Later in het jaar had hij de leiding toen NEC thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen Sparta Rotterdam.

De arbiter zal geassisteerd worden door de heer De Nas en de heer Kucukerbir vanaf de zijkanten. Wouter Wiersma is de vierde official. De heren Hensgens en Van Marrewijk zijn respectievelijk VAR en assistent-VAR. De aftrap van de wedstrijd tussen SC Heerenveen en NEC zal plaatsvinden op zondag 4 september om 14:30 in het Abe Lenstra Stadion.

Dennis Higler is vorige week al aangesteld voor het inhaalduel met AZ komende donderdag (20:00). Hij floot afgelopen seizoen drie wedstrijden van NEC, waaronder de 0-1 nederlaag tegen Fortuna Sittard in de laatste speelronde.

Higler wordt geassisteerd door de heer Bluemink en de heer Van Kampen en heeft Erwin Blank als vierde man tot zijn beschikking. Vanuit Zeist wordt de scheidsrechter ondersteund door de heer Gansner, met de heer Steegstra als assistent.

Foto: Orange Pictures.