NEC was dinsdag een maatje te groot voor ADO Den Haag erkende trainer Darije Kalezic en spits Henk Veerman. Daardoor strandden de Hagenazen in de kwartfinale van het bekertoernooi.

“Dit is doodzonde”, begon Veerman tegenover ESPN. “Ik denk dat we de eerste helft veel dingen goed deden. Alleen binnen twee minuten lag de bal in het netje. Nota bene uit een corner, daar hadden we specifiek op getraind. Volgens mij hebben we het daarna aardig opgepakt. We waren aan elkaar gewaagd.”

In het tweede bedrijf kwam de club uit de Hofstad er niet meer aan te pas. De kwaliteiten van de rood-groen-zwarten bij de goals van Tjaronn Chery en Dirk Proper werden bestempeld. “Ja, dat zijn fantastische spelers. Dan pas zie je het verschil tussen de Eredivisie en KKD. Je ziet bij die twee goals dat zij heel makkelijk voetballen.” Tijd voor teleurstelling is er niet, want ADO gaat nog altijd vol promotie. “Tuurlijk baal je dat je er uit ligt, maar de beker is niet ons hoofddoel. Het was een mooie graadmeter en wilden graag iets extra’s geven aan onze supporters. Bij vlagen hebben we het goed gedaan, dus gaan er met opgeheven hoofd uit”, verzucht Veerman.

Goede vorm

Ook ADO-trainer Darije Kalezic baalde van de uitschakeling en zag een verschil tussen beide ploegen. “Alle credits naar NEC, ze hebben verdiend gewonnen. Ze zijn goed met de mogelijkheden omgegaan en dat is ook een kwaliteit. NEC is heel goed in vorm en het verschil met de Eredivisie bleek voor ons nog te groot, maar ik ben wel trots. Al is 3-0 een beetje geflatteerd”, aldus Kalezic.

“We hebben het publiek gedwongen om naar hun eigen team te fluiten met de rust. We zijn teleurgesteld, maar laten we eerlijk zijn: we spelen tegen de ploeg in de beste vorm van de Eredivisie. Ik kan geen Eredivisieclub bedenken die in een betere vorm verkeert dan NEC momenteel. Daar zit het verschil. Die afstand moeten wij nog overbruggen.”

Foto: Orange Pictures