Ferdi Kadioglu is een vaste waarde in het Oranje onder 19 van bondscoach Maarten Stekelenburg. De achttienjarige middenvelder deed donderdag negentig minuten mee in het met 2-1 gewonnen oefenduel met Italië. Stekelenburg heeft naar eigen zeggen de beschikking over een sterke selectie.

"We hebben inderdaad veel individuele kwaliteit", vertelt Kadioglu tegen OnsOranje. "Voorin hebben we snelheid, gevaarlijke acties en scorend vermogen. Misschien moesten we vandaag voor de goal nog wat scherper zijn. We misten te veel kansen. Dat was vorige maand ook in de EK-kwalificatie het geval, maar daar komt ook een beetje geluk bij kijken, denk ik. Verdedigend stonden we hartstikke goed, want Italië kreeg amper kansen."

Het oefenduel diende als voorbereiding op de laatste kwalificatiereeks voor het EK van komend jaar. Kadioglu wil zich natuurlijk plaatsen. "Met dit team is dat ook mogelijk. Het leeft ook heel sterk binnen de groep. Iedere keer als we bijeenkomen, weten we wat ons doel is. Maar laten we er eerst voor zorgen dat we ons plaatsen voor het EK."

Kadioglu debuteerde vorig seizoen bij NEC, maar degradeerde ook met de club. "Dat was een domper, maar we doen het nu weer goed en staan bovenaan in de Jupiler League. Bovendien ben ik nu basisspeler en maak ik veel minuten. Vorig seizoen moest ik het voornamelijk doen met invalbeurten, terwijl het voor mijn ontwikkeling en carrière natuurlijk heel belangrijk is dat ik minuten maak. Ik zit nu echt goed op mijn plek bij NEC en kan me doorontwikkelen."

Foto: David van Haren