Ferdi Kadioglu verruilde NEC afgelopen zomer voor het Turkse Fenerbahçe. De 19-jarige spelmaker heeft zijn debuut in het geel-blauw echter nog niet mogen maken. Kadioglu wordt dan ook in verband gebracht met een verhuurperiode in Venlo.

Zaakwaarnemer Karel Jansen geeft tegenover Voetbal International aan dat ze rondom de tafel willen met de club. "Een mogelijke verhuurperiode is dan een van de dingen die we gaan bespreken, maar het zou ook kunnen dat hij niet weg mag. Kadioglu maakt vast deel uit van het eerste en traint ook dagelijks met het eerste", aldus Jansen. De middenvelder speelde tot dusver zes duels voor Fenerbahçe Onder 21.

Ook nu Philip Cocu op non-actief gesteld is en Erwin Koeman het stokje heeft overgenomen zit Kadioglu regelmatig op de tribune. "Maar hij ontwikkelt zich wel degelijk. Hij traint daar natuurlijk op hoog niveau. Maar een voetballer wil uiteindelijk wedstrijden spelen, zeker op zijn leeftijd. Daar gaan we dus met de club over in gesprek." Kadioglu heeft nog geen gesprek gehad met Erwin Koeman. "Hij is natuurlijk pas net aangesteld, die richt zich nu eerst even op de concrete dingen die nu spelen. Maar ook met Erwin zullen we in de komende weken een paar keer gaan praten."

Het Turkse medium Fotospor meldt dat VVV-Venlo goede papieren heeft om Kadioglu voor een half jaar naar Limburg te halen. Hier klopt echter niet veel van, melden bronnen aan ForzaNEC.nl. Twee andere Nijmeegse jeugdexponenten staan daar momenteel wel op de loonlijst: Jay-Roy Grot en Patrick Joosten.

Foto: Rob Koppers