Ferdi Kadioglu speelde vrijdag 83 minuten mee in de met 2-1 gewonnen topper tegen Jong Ajax en ziet de voornaamste concurrent voor de eerste plek nu op een achterstand van liefst zeven punten. Toch was het spel tegen de Amsterdammers behoorlijk matig. Dat beaamt ook Kadioglu.

"Er gebeurde niet zo heel veel in de eerste helft. We speelden niet onze beste wedstrijd vandaag. We leden veel slordig balverlies en we kwamen er niet goed doorheen. Jong Ajax ook niet, dus ik snap dat het erg saai was voor de supporters. In de tweede helft kom je dan 1-0 achter en pas daarna gaat de knop om. Daarna durven we door te dekken en creëren we veel kansen. Het hadden nog wel meer goals kunnen zijn, maar uiteindelijk tellen de drie punten. Dan moeten we hier niet meer zo lang bij stilstaan."

Jong Ajax trad zoals altijd aan met een behoorlijk gewijzigd elftal door blessures van het grote Ajax, maar volgens Kadioglu is die onvoorspelbaarheid van de basiself niet zo’n probleem. "Ajax speelde met een hele hoop andere spelers, maar we krijgen beeld van hun wedstrijden te zien en het is typisch Ajax. Ze spelen bijna allemaal hetzelfde, maar het zijn andere spelers. Dus zoveel maakt dat niet uit."

Volgende week is Telstar, de nummer zes van de Jupiler League die vanavond verloor. "We moeten nou gewoon zo doorgaan, zorgen dat we punten blijven pakken. We zijn goed bezig. We hebben nu tegen alle concurrenten gespeeld en ze allemaal verslagen. Dat is mooi meegenomen. We moeten nu deze lijn doortrekken. Wie ons nu nog tegenhoudt? Dat vraag ik me ook af!" 

Foto: Rob Koppers