Ferdi Kadioglu was in de tweede kwalificatiewedstrijd van Nederland onder 19 de gevierde man. Waar hij in het eerste duel nog een assist afleverde, scoorde hij zaterdagmiddag twee maal. Oranje won zodoende met 2-0 van Oekraïne onder 19.

"Het duurde lang voordat we scoorden, maar we bleven daarvoor vertrouwen houden omdat we merkten dat we een overwicht hadden. En doordat ze het achterin dichthielden, konden wij als aanvallers onze dingen doen. We creëerden veel kansen, uiteindelijk gaat er dan altijd wel eentje in”, laat aan Kadioglu aan OnsOranje weten.

Kadioglu begon op de linkerflank, maar beide goals vielen op het moment dat hij op de nummer 10 positie stond. "Ik ben sowieso ontzettend blij dat ik speel, ook nog in de basis. Het is geen geheim dat ik van nature geen buitenspeler ben en het liefst ‘op 10’ speel, maar ik heb er geen problemen mee om op de linkerflank te staan, hoor. Ook bij NEC gebeurt dat regelmatig."

Dat alle aandacht uit gaat naar Justin Kluivert deert hem niet. "Iedereen weet dat hij een bekende achternaam heeft. Hij is een heel goede speler, dat laat hij nu bij Ajax op een hoog niveau zien. Ik vind het alleen maar fantastisch voor hem en gun het hem van harte. We zijn een vriendenteam, hier bij Onder 19. Iedereen werkt hard voor elkaar en kan goed met elkaar opschieten."

Volgend jaar is het EK in Georgië. "Daar zou ik ontzettend graag bij willen zijn. Vorig jaar reikten we met Onder 17 tot de halve finale tijdens het EK in Azerbeidzjan. Als we ons plaatsen, hoop ik echt dat ik mee mag. Niets is mooier dan voor je land uitkomen, dus als ze me nodig hebben, dan sta ik klaar."