Ferdi Kadioglu was de gevierde man na de wedstrijd tegen FC Utrecht. Direct na de rust kwam de 17-jarige groeibriljant in het veld voor Reagy Ofosu. Hij bekroonde zijn invalbeurt met een prachtig doelpunt en bezorgde NEC een dikverdiend punt.

Na de wedstrijd sprak Hans Kraay jr. met de beste man van het veld. Ferdi stelde zichzelf voor: "Ik ben Ferdi Kadioglu, zeventien jaar oud, heb vandaag mijn eerste doelpunt voor NEC gemaakt, ik ben brutaal, ik heb een beugel…", zegt hij tegenover FOX Sports. "Mijn familie uit Nederland was er vandaag bij en mijn familie uit Turkije was ook voor deze wedstrijd overgevlogen, dus het was een bijzonder moment."

Kraay vroeg de rechtspoot vervolgens hoe hij zijn doelpunt tot stand bracht: "Die goal die je maakt, volgens mij kan dat helemaal niet met je rechterbeen. Hij lag volgens mij dichter bij je linkerbeen dan bij je rechterbeen. Klopt dit?" Kadioglu reageerde ja-knikkend en dacht dat de aanname niet helemaal goed was. "Volgens mij lag die iets te ver voor me, maar punterde ik hem mooi in de bovenhoek." Volgens Kraay was Ferdi de eerste die sinds Lex Schoenmakers, die uitkwam voor ADO en Feyenoord, met de punt van de schoen scoorde. "Die ken ik niet, dat was voor mijn tijd", aldus Kadioglu.

"Jij werd naar mate de wedstrijd vorderde nog ietwat overmoedig", vertelde Kraay, doelend op de heerlijke panna die hij gaf aan Yassin Ayoub. Met een grote lach op beide gezichten bekeken ze nogmaals hoe Ayoub het bos in werd gestuurd. "Fantastische actie, jammer dat er geen goal uit werd gemaakt." Kraay vroeg zich af of hij wist dat hij bij zo’n panna om een doodschop vroeg, maar de middenvelder wist dat hij er ruim voorbij was.

Ferdi was na afloop met zijn familie op de foto gegaan en hoorde dat hij trots op zichzelf moest zijn, evenals Kraay, die nog maar eens vertelde hoeveel hij, evenals analist Henk de Jong en alle andere kijkers, had genoten van de 17-jarige scholier. Hij moet komende week wel weer aan de bak, want morgen starten de lessen weer en de week erop heeft hij proefwerkweek, zo zei de havist tegenover Omroep Gelderland.

Foto: Rob Koppers