Ferdi Kadioglu brak dit jaar op zeventienjarige leeftijd door in het eerste van NEC. De bedoeling was dat Ferdi in twee jaar zijn examenjaar deed op 5-havo, maar daar is de talentvolle middenvelder op terug gekomen.

"Het was bijna niet meer te combineren en ik liep heel ver achter. Als ik thuis kwam, was ik heel moe en had ik geen energie meer. Er kwam veel stress bij kijken. Maar ik kan altijd nog naar een avondschool gaan.", vertelt Ferdi tegenover Omroep Gelderland.

Hij had niet verwacht dat hij zich zo dusdanig snel zou ontwikkelen dat school een probleem ging worden. "Ik ben heel blij dat ik zoveel minuten heb gekregen. Ik krijg ook veel vertrouwen, dus ik ben blij. Ik ben nog jong, de trainer weet wat hij doet. Ik wil elke week spelen en soms baal ik wel als ik er naast sta. Maar ik heb niks te klagen. Het is heel snel gegaan. Ik heb veel aandacht gekregen en moest mijn koppie erbij houden. Ik denk dat dat aardig gelukt is.", vervolgt Kadioglu.

Twee oud-ploeggenoten van Ferdi spelen bij PSV, maar nog niet in het eerste elftal. "Ik heb wel af en toe contact met ze, maar ik speel niet tegen ze. Zij zitten nog in de jeugd en ik speel al in het eerste. Nu uit tegen PSV. Dat is fantastisch. Het was een droom om in die grote stadions te spelen, en nu mag dat weer. We hebben vertrouwen, dat blijft er sowieso. Jammer dat Jay-Roy Grot niet meedoet. Hij scoort veel goals en is een sterke speler, nu moeten anderen het laten zien. Het zou mooi zijn als ik een doelpunt weet te maken of een assist kan geven.", besluit de Nijmegenaar, geboren in Arnhem.

Foto: Rob Koppers