Voor Ferdi Kadioglu is het een seizoen met gemengde gevoelens. Hij brak dit seizoen door bij NEC en scoorde binnen een week twee schitterende doelpunten, maar ziet zijn ploeg steeds verder zakken op de ranglijst. Dat zag Kadioglu zelf ook na de met 1-5 verloren thuiswedstrijd met Ajax.

"Het is voor mezelf een heel mooi seizoen, ik breek door bij NEC, ik heb een aantal goals gemaakt en assists gegeven. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Helaas gaat het met het team een stuk minder goed. Het is nu heel belangrijk dat we weer punten gaan halen, want op deze manier gaat het niet lukken. Maar voor mezelf gaat het inderdaad lekker. "

De manier waarop Kadioglu de bal over de uitkomende doelman Andre Onana en de op lijn geposteerde Joël Veltman wipte was van uiterste schoonheid. Volgens Kadioglu is dat een goede zaak voor zichzelf. "Ik denk wel dat Ajax deze goal wel zal onthouden. Ze gaan wel meer op me letten nu, denk ik."

De 17-jarige aanvallende middenvelder sticht altijd gevaar als invaller, maar zat zich in de eerste helft vanaf de kant hevig te verbijten. "Ik was op dat moment aan het warmlopen, dus je baalt heel erg. Dan wordt het wel lastig voor ons. In de tweede helft kom je er dan in om alles te geven en scoor je nog de 1-3. Dat was fantastisch voor mezelf en bovendien ging het publiek er weer achter staan. We hadden toen weer een beetje hoop. Het team kreeg een boost door het publiek, dat ons sowieso heel goed heeft gesteund vandaag. Maar na de 1-4 was het over, werd het heel lastig."

Kadioglu speelde woensdag een volle wedstrijd tegen FC Groningen en begon daarom op de bank tegen Ajax. Hij snapt de overweging van Hyballa, maar beweert zelf iets anders over zijn fitheid. "Ik had wel kunnen starten vandaag. Ik had natuurlijk een zware week, daar had Hyballa wel gelijk in. Met het Nederlands elftal heb ik drie wedstrijden gespeeld, toen een halfuur tegen Vitesse en negentig minuten tegen Groningen. Dus het was een zware week, maar ik had wel kunnen starten."

Volgende week is FC Twente in Enschede de tegenstander. Devies van Kadioglu is om een keer goed uit de startblokken te schieten. "We gaan daar wel kansen krijgen. We moeten gewoon een keer op voorsprong komen, dat is belangrijk voor ons. Nu staan we steeds achter en dat is lastig voor ons. Ik zou heel graag willen starten, maar dat is niet aan mij."