Jong Ajax bleek vrijdagavond te sterk voor NEC. De Nijmegenaren gingen vrij kansloos onderuit en zagen Fortuna Sittard uitlopen naar een onoverbrugbare voorsprong van vier punten. ForzaNEC.nl vroeg Ferdi Kadioglu na het duel naar de titelkansen.

"Het wordt in ieder geval heel erg lastig, maar we moeten alles blijven geven in de laatste wedstrijden. We hebben het zelf verpest voor onszelf", concludeert de middenvelder. "We moeten kijken waar het schip strand en anders via de Play-Offs alsnog promoveren. We laten het niet vandaag liggen, we hebben het vanaf de eerste speelronde al laten liggen."

"We hebben veel te vaak onnodig verloren van matige ploegen, in eigen huis veel te vaak onnodig gelijk gespeeld. Dit past wel in het totale plaatje." De ploeg van Pepijn Lijnders stoot zich elke week weer aan dezelfde steen. Ze beginnen goed, maar lopen binnen een kwartier tegen een tegentreffer aan. In vijf van de zes nederlagen onder Lijnders kwam NEC binnen vijftien minuten op achterstand.  "We beginnen ook vandaag gewoon aardig, maar we laten ze achterin veel te makkelijk lopen. Elke keer krijg je dan een klap te verwerken, dan moeten we daar weer bovenop zien te komen."

Lees ook: Moet Jong Ajax-NEC overgespeeld worden? KNVB start onderzoek.

Maar dat is de ploeg nog niet gelukt dit seizoen. "Dat is heel lastig. Je weet meteen dat het een heel moeilijke avond gaat worden. Natuurlijk wordt het benoemd in de wedstrijdbespreking, maar ik weet niet waarom we er niet van leren."

Na een uur spelen verliet Sven Braken het veld, met een blessure, zo bleek later. "Zul je altijd zien, krijg je binnen een minuut een tik erop", aldus de spits zelf. Kadioglu: "Dat is een keuze van de trainer, daar hebben wij geen invloed op. Misschien gokte hij op de snelheid van Langil, maar helaas mocht ook dat niet baten…", besluit het 18-jarig talent.

Foto: Rob Koppers