Ferdi Kadioglu moest de returnwedstrijd tegen FC Emmen op de bank beginnen. Het talent van NEC won weliswaar met 4-1, maar moet nog een seizoen in de Eerste Divisie tegemoet zien. Althans, als hij niet voor die tijd een transfer naar de Eredivisie maakt.

Pepijn Lijnders zette de jeugdinternational op de bank, maar moest hem vlak voor rust noodgedwongen inbrengen. "Het is zijn keuze geweest, dat moet ik gewoon accepteren. Gelukkig mocht ik vroeg invallen en kon ik bijdragen aan de vierde goal. Ik had het liever anders gewild, maar ik had even niks te willen. Ik heb geen idee waarom ik er uit tegen Emmen na de rust werd uitgehaald, Anass Achahbar en ik werden geslachtofferd", vertelt Kadioglu aan ForzaNEC.

Na zijn wissel werd het zelfs 4-1 en ging NEC met een goede uitgangspositie de rust in. "Alles was nog mogelijk. We dachten dat we er nog wel twee konden inkrijgen in de tweede helft. We hebben nog vier grote kansen gehad. Iedereen heeft alles gegeven. Vandaag speelden we alles op alles met vier aanvallers."

Toch kwam zijn plek op de bank niet als donderslag bij heldere hemel. "We hebben betere Ferdi’s gezien dit seizoen. Het kan altijd beter. Het heeft niet alleen met focus te maken, ik heb elk seizoen door moeten blijven spelen. Ik heb weinig rust gehad, alleen maar door moeten voetballen tijdens play-offs en EK’s. Daar houden andere mensen geen rekening mee, maar ik heb twee zware seizoenen achter de rug. Ik moet altijd doorgaan."

Over zijn toekomst, de oefenstage bij Jong Oranje en de interesse van andere clubs wil Kadioglu niks loslaten. "Ik weet niet of dit mijn laatste wedstrijd voor NEC was. Ik ben nog niet bezig met Jong Oranje of transfers. Daar ga ik nou niet over nadenken. Ik moet alles laten bezinken, ik moet goed nadenken en dan zie ik het wel."

Lees ook: Lijnders: "Meer positiviteit creëren"