Ferdi Kadioglu was maandag tegen Telstar weer als vanouds in vorm en droeg met een goal en een assist bij aan de 3-0 overwinning. De winnaar van de Bronzen Stier voor grootste talent van de derde periode was blij met zijn sterke wedstrijd, die hij vandaag begon als valse rechtsbuiten.

"Ik speelde vandaag op een andere positie dan normaal. Ik had een vrije rol, hangend aan de rechterkant. Dat beviel me wel. Op tien ben je aan beide kanten van het veld en nu speel je vooral op rechts. Maar ik mocht overal een beetje zwerven. Ik vond het fijn. Het ging wel lekker vandaag, ik heb veel teamgenoten aan het werk gezet. Het is lekker dat je zo begint met een assist op Heinloth. Dat was een goede samenwerking aan de rechterkant", is Kadioglu optimistisch tegenover ForzaNEC.

Na de vroege 1-0 duurde het vrij lang voordat NEC de mogelijkheden ging benutten. "We hadden veel kansen om vroeg uit te breiden naar 2-0, maar dat duurde helaas nog wel even. Gelukkig valt die dan vlak voor rust. Dan hebben we mazzel met die rode kaart vlak na rust, daarna konden we vrij spelen. We hebben goed de wedstrijd uitgespeeld", vindt Kadioglu, die zelfs zijn handtekening zette onder de derde goal van de middag. "Het is eigenlijk een goal van Achahbar maar het is lief dat hij hem aan mij gunt."

Na een reeks van drie wedstrijden zonder overwinning is de 3-0 tegen Telstar erg belangrijk, zeker in voorbereiding naar de topper tegen Jong Ajax van afgelopen vrijdag. "We zijn thuis nog steeds ongeslagen, dus dit moeten we doorzetten naar vrijdag. Elke wedstrijd is nu belangrijk. We moeten honderd procent gas geven en niet zoals eerder makkelijk de goals weggeven. We moeten zorgen dat we voorkomen en volhouden."

Foto: Rob Koppers