Nu Ferdi Kadioglu en Jay-Roy Grot zijn teruggekeerd bij NEC neemt de transfergekte rond de twee spelers met de dag toe. Beide talenten worden gevolgd door verschillende clubs.

"Er lopen wel wat dingen", zegt Kadioglu tegen De Gelderlander. "Ik wacht wel wat er op me afkomt. Het liefst speel ik op het hoogste niveau." Grot vult aan: "We zien wel hoe het loopt. Ik focus me nu gewoon op NEC."

Kadioglu en Grot speelden de afgelopen weken met Oranje onder 19 het EK. Nu zijn ze terug bij NEC. "We moeten gelijk mee in de intensiteit. Dat gaat wel goedkomen, verwacht ik. Ons niveau ligt op dit moment net iets hoger dan de rest van de selectie. We zijn al langer bezig dan de andere jongens. Uiteindelijk heb ik ook maar een korte vakantie gehad. Ik ben acht dagen naar Ibiza geweest."

NEC belegt deze week een trainingskamp in Heelsum. "Thuis slaap ik lekkerder dan op een trainingskamp, dat moet ik wel bekennen. Daar kan ik meer mijn eigen ding doen, maar zo erg is het hier ook weer niet", geeft Grot aan. ,,Het is leuk mijn teamgenoten weer te zien. Met Arnaut Groeneveld had ik tijdens het EK al contact. Op die manier waren we toch op de hoogte wat er bij de club allemaal speelde."

Foto: Rob Koppers