Het Goffertstadion wordt mogelijk een testlocatie van de overheid. Volgens het Algemeen Dagblad is het stadion van NEC een van de drie mogelijke plekken waar in januari een proef uitgevoerd gaat worden met 1500 supporters op de tribunes. Ook het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda en de Johan Cruijff Arena van Ajax dingen mee.

De proef moet duidelijk maken of er na januari weer fans verwelkomd moeten kunnen worden in het profvoetbal. Een speciaal team zoekt nu naar het meest geschikte stadion, waarbij de keuze valt tussen NEC, NAC en Ajax. Tijdens de proef worden de 1500 mensen verdeeld in vijf ‘bubbels’ die allemaal net wat andere regels kennen. Bij de ene moeten de mensen bijvoorbeeld een mondkapje dragen en bij de andere niet.

Het kabinet doet ook andere testen binnen de evenementenbranche, bijvoorbeeld met concerten en theatervoorstellingen. In het voetbal werd in het begin van het seizoen nog in beperkte mate publiek toegelaten, maar sinds oktober gebeurt dat niet meer omdat het aantal coronabesmettingen toen opliep. Nu lopen de cijfers weer terug.

Foto: Rob Koppers