Het geduld van NEC is op. De club uit Nijmegen onderneemt definitief stappen tegen Saidi Ntibazonkiza, nadat deze niet was ingegaan op een ultimatum dat NEC had gesteld.

”Welke stap we als eerste zetten, overleggen we vandaag met de advocaten van de belangenvereniging Federatie Betaald Voetbal Organisatie (FBO), die ons in de zaak bijstaat”, vertelde technisch directeur Carlos Aalbers tegen het AD. ”Ook wat we exact van Saïdi eisen, weet ik niet. Dat is eveneens aan de juristen. Het enige zekere is dat we nu echt juridische stappen tegen Saïdi nemen en we onze rechten veilig gaan stellen.”
Vorige week had NEC een gesprek met de FBO en Ntibazonkiza, waarbij de club een ultimatum stelde de training voor dinsdagavond te hervatten. De club uit Nijmegen heeft sindsdien echter niets meer vernomen van de aanvaller. ”We hebben Saïdi opnieuw een handreiking gedaan en hem duidelijk gemaakt dat hij moet komen trainen. Daarbij is duidelijk gemeld dat we gerechtelijke stappen ondernemen indien hij hierop niet inging.”

”Tot op dit moment heb ik dus niets gehoord. Dat we dit nu doen, is sinds vorige week in ieder geval bij Saïdi bekend. Dit is uitgelopen op een teleurstelling voor NEC en ook voor de speler. Voordat dit alles gebeurde hadden Saïdi en wij een mooie toekomst voor elkaar in petto. Ondanks diverse pogingen om hem tot inkeer te brengen, is dat helaas niet gelukt.”
Bron: VI