Jurgen Streppel zat zondagochtend, evenals technisch directeur Remco Oversier, bij de Tafel van Kees. De oefenmeester reageerde op het feit dat zijn naam werd genoemd als opvolger van Pepijn Lijnders. "NEC is een mooie club."

"Ik ga hier niet openlijk solliciteren, maar ik ken Remco nog goed uit mijn tijd bij Willem II. Daarnaast heb ik twee jaar met Adrie Bogers samengewerkt, en ik kan alleen maar beamen dat hij een van de beste assistent-trainers is van Nederland. Ik vind een aantal clubs in de Jupiler League heel mooi. NEC is daar een van.

Wat ik bijvoorbeeld prachtig vind, is dat John Stegeman bij Go Ahead Eagles heeft getekend. Het is voor mij heel belangrijk dat ik me ergens prettig voel", aldus Streppel over een mogelijke toekomst in Nijmegen. Hij nam het ook op voor collega Pepijn Lijnders. "Als je de auto voor de wedstrijd op een andere plek moet parkeren, ben je volgens mij al kansloos", spreekt de 48-jarige oefenmeester over het opwachten van de bus na een nederlaag.

Daarnaast spreekt hij zijn verwachtingen van de Jupiler League uit komend seizoen. "Binnen twee maanden zijn er al vijf trainers ontslagen. FC Twente moet namelijk vanaf dag één op titelkoers liggen, Roda moet dat, dat geldt voor NEC, voor De Graafschap, en misschien nog wel voor Sparta, dat zomaar kan verliezen van Emmen. Het wordt wel spannend", besluit hij.

Foto: Youtube