In speelronde twee van het Jupiler League-seizoen 2017-2018 staat er voor NEC direct een topper op het programma. De Nijmegenaren reizen af naar Deventer voor de clash met Go Ahead Eagles. De wedstrijd tegen de Deventerse ploeg begint om 20.00 uur en wordt geleid door Siemen Mulder. Jay-Roy Grot is er vanavond niet bij. Grot heeft zijn laatste wedstrijd in het rood-groen-zwart gespeeld. De boomlange aanvaller verkast zoals bekend naar de Engelse traditieclub Leeds United.
 
Zuinig NEC 
NEC trapte vorige week in eigen huis af tegen Almere City FC. De formatie van trainer Adrie Bogers begon het seizoen bijzonder goed. De Nijmegenaren lieten de Almerenaren kansloos; 3-1. De cijfers hadden veel hoger kunnen oplopen, maar een ‘zuinig’ en mild NEC liet de Almeerse ploeg van trainer Jack de Gier een vernedering bespaard. De kop is eraf. NEC liet bij vlagen heel goed voetbal zien en mag zich, zeker gezien de start van de competitie, tot de kampioenskandidaten van de Jupiler League rekenen.
 
Misstap GAE
De Deventer ploeg reisde vorige week vrijdag af naar het verre zuiden. In Maastricht nam de Overijsselse equipe het op tegen MVV. De bezoekers leken met een 2-3 overwinning weg te komen, maar kregen in de slotfase alsnog de deksel op de neus. MVV counterde messcherp en was met enig fortuin uiteindelijk degene die aan het langste eind trok; 4-3. Het betekende direct een misstap van de mededegradant uit de Eredivisie. Mede hierdoor zal Go Ahead Eagles vrijdagavond met het mes tussen de tanden spelen om niet verder achterop te geraken bij concurrent NEC.
Go Ahead Eagles – NEC is vanavond een wedstrijd tussen twee elftallen die beiden een echt grasveld bezitten. Een bijzonder geval in de Jupiler League, want van de twintig elftallen hebben er zestien (!) een ku(ns)tgras mat.
 
Gelijke stand en crisis
De laatste editie in de Adelaarshorst, vorig seizoen op 14 augustus nog in de Eredivisie, eindigde in een 2-2 gelijkspel. NEC kwam via Kevin Mayi vroeg in het duel op een 0-1 voorsprong. Go Ahead buigde de achterstand al gauw om in een voorsprong, waarna Mayi aantekende voor de 2-2. De Franse spits, die dit seizoen niet in de plannen van trainer Bogers lijkt voor te komen, leek eindelijk een afmaker pur sang. Maar tot evenaring van Bjorn Vleminckx kwam de Fransman echter niet.
 
In februari van dit jaar verliet NEC met de staart tussen de benen het Goffertstadion. Go Ahead Eagles won namelijk met 1-2. Antonia en Manu zorgden voor een ware crisis in Nijmegen. De Nijmeegse formatie won sinds die nederlaag ruim twee maanden (!) niet meer. Dit zorgde er mede voor dat de flamboyante Peter Hyballa zijn koffers kon pakken. Interim-trainer Ron de Groot leek voor een omwenteling te zorgen, maar NEC verslikte zich in de laatste play-off wedstrijd alsnog in NAC Breda.
 
Hondstrouw
NEC wordt vrijdagavond door ruim 400 NEC-supporters gesteund. Het uitvak in de Adelaarshorst is hiermee volledig uitverkocht. Hoewel NEC dit seizoen een niveau later acteert, is en blijft de steun als vanouds hondstrouw. Laat vanavond weer weten in het land waar NEC behoort…