Jeffrey Leiwakabessy zag in het eigen Goffertstadion NEC met 2-1 winnen van Almere City FC. Het ging met name in de tweede helft niet van harte aan de kant van de Nijmegenaren, maar de linksback vindt dat men in dat opzicht wat verwend doet over een driepunter.
Zoals gezegd zakte NEC in het tweede bedrijf in en dat zag ook Leiwakabessy. "We waren minder gefocust e n zijnminder de duels aangegaan, zoals we dat in de eerste helft wel deden. Dat moet je in de tweede helft ook op kunnen brengen, dat ging op momenten niet altijd goed", vertelt de clubman.
Toch ziet Leiwakabessy dat niet zo als een probleem. "Uiteindelijk gaat het om de winst. We moeten niet verwend gaan doen, we staan gewoon 2-0 voor. Maar dan moet het ineens 4-0 zijn en als we 4-0 voorstaan moet het 6-0 zijn. We zijn ongeslagen thuis en hebben nu weer drie punten. Het gaat om het resultaat en daardoor zijn we kampioen geworden. Natuurlijk willen we altijd de hele wedstrijd goed voetballen, maar als het even niet gaat, moet je er ook blij mee zijn."
Het duel met Almere City was een persoonlijk jubileum voor Leiwakabessy. De verdediger, die in februari 34 geworden is, speelde vandaag zijn 200’ste duel in het shirt van NEC en zijn 350’ste als je zijn wedstrijden bij Alemannia Aachen, Anarthosis Famagusta en VVV Venlo ook meetelt. Zelf wist Leiwakabessy dat niet. "Dat is wel leuk om te horen. Daar heb ik zelf helemaal niet aan gedacht", vertelt Leiwa, die de complimenten graag in ontvangst neemt.
Als het aan Leiwakabessy ligt, komen er nog wat meer duels aan voor hem na de zomerstop. "In principe ziet de club toekomst in mij, dus daar gaan we na de competitie over in onderhandeling. Ik concentreer me nu vooral op de laatste wedstrijden. Ik wil ze allemaal spelen en goed afsluiten. Maar mijn benen zijn nog klaar voor een nieuw seizoen. Ik heb doorgegeven dat ik doorwil en na de competitie wordt het afwachten wat NEC daarmee gaat doen", aldus de mandekker.