Guus Joppen vindt de kritiek op NEC-trainer Adrie Bogers niet terecht. De hoofdcoach ligt al na vijf competitiewedstrijden onder vuur en de kritiek werd niet milder na het late gelijkspel tegen FC Emmen van vrijdag (1-1).

"Als speler vind ik niet dat dat nu al kan, na vijf wedstrijden", zei Joppen tegen ForzaNEC.nl. "Naar mijn idee is het daar te vroeg voor. Wij hebben vertrouwen in de trainer en hij in ons, dus daar is niks aan de hand."

Bogers krijgt onder andere kritiek vanwege het defensieve spel dat NEC op de mat zou brengen. "Dat vind ik wel meevallen. We creëerden best veel kansen tegen Emmen. Soms moet je er ballen uithalen om balbezit te houden en tot een nieuwe aanval te komen. Het publiek wil het liefst alleen maar naar voren, maar soms zijn er momenten waarop we op balbezit moeten spelen."

Bekijk hier de samenvatting van NEC-FC Emmen.

Emmen kwam in de blessuretijd pas op gelijke hoogte. "Dit komt hard aan. Zeker als je ziet hoeveel kansen we hebben gemist, waaronder een penalty. In de tweede helft hadden we fases waar we even doorheen moeste. Dat lukte, Emmen kreeg niet veel kansen. Toen dacht ik dat we ‘m over de streep zouden trekken, maar dan valt-ie alsnog."

Net als de voorgaande weken overtuigde NEC niet. "Het spel was niet goed genoeg. In de eerste helft was het nog een stuk beter dan de tweede. We creëren nog genoeg kansen. Misschien schieten we te snel, terwijl er opties zijn om het uit te spelen. Desalniettemin moet het wel beter. Maar als we meer scoren, is er in principe ook niks aan de hand."

NEC heeft nu acht punten uit vijf wedstrijden. "Daar zijn we natuurlijk niet tevreden mee. Zeker niet als je kijkt tegen welke ploegen we punten hebben laten liggen. Tegen Go Ahead Eagles kan dat nog gebeuren, maar tegen Den Bosch en Emmen moet je gewoon zes punten halen."

Joppen raakte in de openingswedstrijd tegen Almere City geblesseerd en maakte vrijdag tegen Emmen zijn rentree. "Ik was wel blij om weer op het veld te staan. Even wennen, want ik was uit het ritme. Het ging redelijk, maar het kan altijd beter. Maar je staat met één puntje. Dat hadden er drie moeten zijn."

Foto: Rob Koppers