NEC verloor vrijdagavond pijnlijk op bezoek bij Almere City (3-2). De ploeg van Pepijn Lijnders startte ten opzichte van het verloren uitduel met FC Oss met een aantal wisselingen. Onder anderen Guus Joppen mocht weer eens in de basis starten.

"Op de training liet de trainer wel doorschemeren dat ik de plek van Calvin Verdonk over zou gaan nemen, maar de bevestiging kwam vandaag. Vanaf links is voor mij geen probleem, het is alleen even wennen. Bij Willem II heb ik ook een jaar als linksback gespeeld", vertelde Joppen na afloop tegenover ForzaNEC.nl.

NEC gaf alle drie de treffers veel te makkelijk weg. Bij alle doelpunten kwamen de aanvallers achter de laatste linie, oog in oog met Joris Delle. Eist Lijnders teveel aanvallende energie aan de defensie? "Ik denk niet dat dat zo is. Misschien ligt het eraan dat er vandaag twee andere verdedigers stonden ten opzichte van de andere wedstrijden, maar we hebben allemaal al een keer samen gespeeld. Ik weet het eigenlijk niet. We zullen de beelden terug moeten kijken."

"We hebben een matige eerste helft gespeeld. We zijn twee momenten niet scherp en Almere straft dat hard af. Ik denk dat we net iets te weinig voetbalden de eerste helft. In de tweede helft kom je terug tot 2-1 en dan incasseer je meteen weer de 3-1. Dan begin je weer opnieuw, maak je nog 3-2, maar op het einde mis je dan net wat geluk, wat scherpte, wat je het wil noemen."

"Op basis van de tweede helft zijn er genoeg aanknopingspunten. Ik denk dat Almere weinig kansen kreeg, misschien een aantal schoten tegen het einde toen we risico namen. We misten vandaag net de overtuiging, en die zullen we tegen Den Bosch wel moeten hebben", concludeert de vleugelverdediger.

Lees ook: Braken zag dat de wil om te winnen ontbrak

Foto: Rob Koppers