Guus Joppen stond dinsdag in het bekerduel met Excelsior weer eens in de basis bij NEC en was direct belangrijk. De rechtsback werd matchwinner door in de verlenging op prachtige wijze te scoren na een fraaie Nijmeegse aanval: 2-3.

Joppen kwam na 106 minuten mee naar voren en ging de combinatie aan met Frank Sturing. De aanvaller passte naar Sven Braken, die teruglegde op Joppen. De verdediger knalde vervolgens als een echte spits raak. "Ik schoot ‘m aardig binnen, moet ik zeggen", zei Joppen bij FOX Sports. "Ik kwam een keer in de zestien, niet nadenken en gewoon schieten."

NEC kwam in Kralingen op een 2-0 achterstand, maar wist dat Excelsior in de twee duels ervoor al een marge van twee had weggegeven. "Van tevoren is het al gezegd bij ons en ook in het veld toen zij met 2-0 voor kwamen. Het ging redelijk gelijk op en dan staan zij ineens met 2-0 voor, dus we moesten ook niet in paniek raken."

Gezien de topper tegen Go Ahead Eagles van vrijdag was een verlenging niet echt welkom, maar NEC ging er wel vol in. "We hadden een man meer, dus we wisten dat we de bovenliggende partij zouden zijn. Toch hebben zij ook kwaliteit voorin, dat zag je wel in de blessuretijd met die kans voor El Hamdaoui. Dan moet je scherp zijn."

Foto: Rob Koppers