Het was vrijdag dubbel feest voor Guus Joppen. De rechtsback van NEC stond voor het eerst in 2019 in de basis en won met zijn ploeg met liefst 5-0 van Almere City FC. Veel Nijmeegse doelpunten, maar de verdediger baalde wel een beetje van zijn eigen misser. Bij een 1-0 stand raakte Joppen de paal na een voorzet van Jordy Bruijn.

"Dit geeft een fijn gevoel, voor iedereen denk ik", blikte Joppen terug op het duel. "Hier putten we vertrouwen uit en hier kunnen we mee verder. Bij goede momenten van ons waarop we echt doordrukten, kwam Almere er niet aan te pas. We bleven gevaarlijk, dat was goed."

Joppen zag dat het NEC weer een keer meezat. "De eerste helft was goed, met het publiek erachter. Na rust verslapten we misschien een beetje en kwam die 4-0 uit het niets, maar dat is ook wel een keer lekker. Dat het een keer meezit. Dan maak je ook nog 5-0 en kun je ervan genieten. Ook mooi dat Bart van Rooij zijn debuut maakt. Leuk voor die jongen. Hij werkt hard en is goed bezig."

In de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij FC Twente, stond Joppen voor het laatst in de basis. "Daarna heb ik een keer wat ongelukkig mijn knie verdraaid op de training, dan zit het even niet mee. Fijn om weer een keertje te starten. Ik kon volledig meedoen, dat was mooi. Ik had wel moeten scoren. De tweede keer dit seizoen dat ik een grote kans mis, eerder tegen Telstar. Toen stonden we al ruim voor, dus het zijn niet de momenten waarop het moet. Dat scheelt misschien. Maar verder ging het wel goed, geen gekke dingen gedaan."

NEC kon de zege heel goed gebruiken met het oog op de verdeling van de play-offtickets. "Die gelijke spelen schieten we niet veel mee op. We moeten vaker winnen. Als je dat doet zoals vanavond, kun je er wel vertrouwen uit putten. We zeiden ook van tevoren dat je moest winnen om nog mee te doen om de play-offplekken. Anders werd het gat te groot. We hebben het goede antwoord gegeven."

Over een week gaat NEC op bezoek bij FC Dordrecht. Joppen hoopt dat weer aan de aftrap te verschijnen. "Never change a winning team zeggen ze weleens hè? We zullen zien, als we maar winnen. Ik hoop op eenzelfde soort wedstrijd als vanavond."

Foto: Rob Koppers