NEC heeft vrijdagavond met Guus Joppen in de basis een ticket voor de play-offs weten te pakken, door met 3-1 te winnen van Jong FC Utrecht. Het titel voor de play-offs is een leuke bijkomstigheid, vindt Joppen, maar niet heel belangrijk.

"Uiteindelijk wil je gewoon in één keer promoveren naar de Eredivisie. Maar goed, het is natuurlijk wel leuk om hem te winnen. Eigenlijk win je hem niet, want Jong Ajax staat gewoon boven ons, maar we hebben het prima gedaan."

Tot de rust kon de Goffert genieten van een erg enthousiast NEC, zag ook Joppen. "De eerste helft waren we fel en goed. We creëerden veel kansen en kwamen terecht met 2-0 voor. Zij hebben geen kans gehad in de eerste helft. In de tweede helft willen we het volwassen uitspelen en dat oogt dan een beetje saai. Dan moet je hier eigenlijk 4-1 of 5-1 winnen", is Joppen realistisch. Bovendien kreeg NEC nog een vrij onnodige tegentreffer te verwerken. Een clean sheet was fijn geweest voor het team. "Ja, het is voor het vertrouwen en voor het doelsaldo lekker om de nul te houden, dus het is jammer dat je dan uit het niks een goal tegen krijgt."

Joppen heeft al een aantal wedstrijden gemist door blessures en schorsingen en miste ook het bekerduel tegen Achilles ’29, maar dat had volgens hem niks te maken met blessureleed. "Ik ben gewoon fit, maar we hebben grote selectie met spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Dan is het niet gek dat er af en toe gerouleerd wordt. Michael Heinloth is een prima gozer, met hem kan ik het goed vinden. We zijn aan elkaar gewaagd", lacht Joppen, die weet dat NEC in de A-selectie op dit moment maar vijf verdedigers heeft. "We zitten nu een beetje krap in de verdedigers, maar Golla is hopelijk niet meer zo lang geblesseerd. Bovendien hebben we ook nog Niek Hoogveld, die kunnen we er ook prima bij hebben."

Volgende week komt SC Cambuur naar de Goffertstadion. De Friezen zijn altijd outsiders, maar staan op de ranglijst zestiende. Toch wil Joppen de ploeg niet onderschatten. "Het is op papier in ieder geval een goede tegenstander. Zij en De Graafschap zijn directe concurrenten voor de titel. Daar gaan we ons in de loop van deze week mee bezig houden, maar eerst even genieten van deze overwinning."