De talenten Patrick Joosten en Sylla Sow vertrekken bij NEC. Het tweetal gaat tekenen bij FC Utrecht. Dat meldt ook AD-journalist Ard Schouten. Naar verluid tekenen ze voor drie jaar en gaan ze bij de Utrechtse beloften spelen.

De 18-jarige Joosten werd dit seizoen bij de eerste selectie gehaald door trainer Ruud Brood. Voordat hij in 2007 bij NEC kwam, speelde hij bij Orion. De buitenspeler maakte op 16 januari zijn debuut tegen FC Eindhoven, maar moest het verder vaak doen met een plek op de bank of de tribune. Hij deed daarna nog mee tegen RKC Waalwijk en Jong FC Twente.
In februari meldde De Gelderlander dat NEC vijf jeugdspelers, waaronder Joosten, een contract had aangeboden. De vleugelspeler is dus niet op die aanbieding ingegaan. Ook stond in het bericht vermeld dat de talenten in belangstelling van tal van clubs stonden. De andere vier spelers waren Chima Bosman, Koen Muller en Nassim Amaarouk en eerstejaars senior Kenny Elders.
Spits Sow speelt dit jaar bij de A1 van Jack de Gier. Hij is met zijn scorend vermogen een belangrijke schakel in het team, uitkomend in de eredivisie voor A-junioren.