Jong Oranje heeft dinsdagmiddag de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië verslagen. Het liep allemaal niet van harte bij de Nederlanders, maar ondanks een temperatuur van boven de dertig graden werd er uiteindelijk met 0-2 gewonnen. Twee NEC’ers waren daar mede voor verantwoordelijk.

Dirk Proper was de aanvoerder van de bezoekers, terwijl ook Youri Baas in de basis begon. Sontje Hansen wandelde echter de omgekeerde route. De buitenspeler van NEC was tijdens de vorige interland nog belangrijk met een assist, maar moest dinsdag Million Manhoef voor zich dulden. Hansen viel ook niet in.

Het duel bleef lang zonder doelpunten. Pas in de tweede helft opende Jong Oranje de score. Kenneth Taylor gaf een voorzet op invaller Noah Ohio en die hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken. Nog geen vijf minuten kwamen de Nederlandse talenten op 0-2. Doelpuntenmaker Ohio ging naar het gras en kreeg een penalty. Taylor ging achter de bal staan en schoot binnen.

Proper en Baas haalden beide het einde van de wedstrijd niet. Zij werden door bondscoach Michael Reiziger al eerder naar de kant gehaald. Jong Oranje staat nu na twee EK-kwalificatieduels bovenaan in groep C. Samen met de leeftijdsgenoten uit Georgië staan zij op zes punten.

Foto: Orange Pictures