Jong NEC/FC Oss heeft ook in 2013 nog niet weten te winnen. In Utrecht werd er met 4-1 verloren van de beloften van de Domstedelingen. Hiermee blijft de ploeg van trainer Ron de Groot hekkensluiter in de Beloftencompetitie Divisie A. Jong FC Utrecht is daarentegen de nieuwe koploper in deze competitie.
Bij FC Utrecht speelde een flink aantal spelers uit het eerste elftal. Ook viel Esmat Shanwary, die jarenlang in de jeugdopleiding van NEC speelde, na de rust in. Bij NEC maakte Kalle Johnsson zijn debuut in het NEC-shirt en speelden ook bekende namen als Leroy George en Rick ten Voorde mee. De grote man aan Utrechtse zijde was spits Leon de Kogel, die met een hattrick een groot aandeel had in de ruime zege. Kevin Wattamaleo zorgde voor de enige treffer voor Jong NEC/FC Oss, dat toen al met 3-0 achter stond.
Wedstrijdverloop
14’ 1-0: De Kogel
17′ 2-0: Takagi
24’ 3-0: De Kogel
34’ 3-1: Wattamaleo
82’ 4-1: De Kogel (pen.)
Opstelling Jong FC Utrecht: Cummins; Bovenberg, Nilsson, Heerings, Markiet; Mårtensson, Ayoub, Pappot; Schepers (46’ Shanwary), De Kogel, Takagi.
Opstelling Jong NEC/FC Oss: Johnsson; Stockentree, Samsej, Disveld, Tutuarima; Stutter, De Looijer, Wattamaleo; George, Van den Meiracker, Ten Voorde.