Jong NEC heeft maandagavond een ruime overwinning geboekt. In Den Haag werd het 0-5 tegen Jong ADO Den Haag. Het ongeslagen Jong NEC stijgt door de overwinning naar de 3e plaats in de Beloften Eredivisie.
Bij Jong NEC maakte doelman Marco van Duin zijn debuut en speelde Rens van Eijden, die afgelopen weekend nog ontbrak wegens ziekte, de gehele wedstrijd. A1-spelers Rychto Lawalata, Jordi Tutuarima en Navarone Foor kregen ook speeltijd in de wedstrijd tegen de Hagenaars.
Verslag De Gelderlander:
Nog nagenietend repte Jack de Gier over ‘een heerlijk avondje dat gekomen was.’ "Maar daarvoor is het nog te vroeg, hè," lachte de trainer van Jong NEC na de tot de verbeelding sprekende 5-0 overwinning van maandagavond op Jong ADO Den Haag.
"Ik heb superaanvallen gezien.Hele mooie doelpunten ook. En tegelijkertijd werden we af en toe erg slordig", hield De Gier zijn spelers met beide voetjes op de grond.
Na een kwartier hadden Erton Fejzullahu en Cayfano Latupeirissa NEC al op het goede spoor gezet. Opnieuw Fejzullahu, Furkan Alakmak en Youri Loen maakten het karwei in de tweede helft helemaal af.
Onder de lat stond voor het eerst Marco van Duin. "Hij maakte een goede indruk", zei De Gier over de doelman die van Volendam overkwam en door de rugblessure bij Gábor Babos tweede keeper achter Jasper Cillessen is geworden. "In de laatste fase van de eerste helft kreeg ADO een paar corners. Daar zat hij goed bij. Ook een paar schoten uit de tweede lijn pakte hij knap."
Jong NEC staat nu met acht punten uit vier duels gedeeld tweede met PSV en Groningen. Koploper AZ heeft negen punten.
Jong ADO Den Haag – Jong NEC 0-5
Scoreverloop: 12′ Fejzullahu 0-1, 16′ Latupeirissa 0-2, 58′ Fejzullahu 0-3, 73"Alakmak 0-4, 90+1′ Loen 0-5
Opstelling Jong NEC : Marco van Duin; Niels Wellenberg, Joost Ebergen (78′ Rychto Lawalata), Rens van Eijden, Rémy Amieux; Ryan van Dijk, Erton Fejzullahu (89′ Jordi Tutuarima), Youri Loen; Cayfano Latupeirissa, Rick ten Voorde (69′ Navarone Foor), Furkan Alakmak.