Jong NEC heeft ook haar achtste competitiewedstrijd in de beloftencompetitie verliezend afgesloten. De manschappen van Jack de Gier kwamen tegen het tweede elftal van FC Utrecht nog wel op voorsprong, maar werden nadien weggevaagd door haar opponent in de Domstad: 5-2.
Op Sportcomplex Zoudenbalch begon NEC uitstekend aan het treffen, daar Youri Loen al na zes minuten het net liet bollen. De verdedigende middenvelder zag zijn hoekschop bij toeval achter Utrecht-goalie Fons Mulder belanden.
De gasten slaagden er echter niet in de voorsprong vast te houden voor de thee. Nadat Lars Veldwijk eerder nog een grote mogelijkheid onbenut had gelaten, schoot Yoshiaki Takagi de gelijkmaker even later wel op de bordjes: 1-1. De Japanner ging een goede combinatie aan met Alexander Gerndt, waarna hij wist te scoren.
In de tweede helft liep Utrecht via doelpunten van Maikel Lange (2) en Veldwijk uit naar een 4-1 voorsprong, alvorens Jordi Braam namens NEC voor een treffer tekende. Uiteindelijk krikte Gerndt de marge in de slotfase weer op naar drie.