Jong NEC heeft maandagavond in eigen huis een kansloze nederlaag geleden tegen de beloften van Ajax. Op De Eendracht kreeg de ploeg van Jack de Gier een veeg uit de pan: 2-5. Door de verliespartij zijn de Nijmegenaren na drie competitiewedstrijden nog altijd puntloos.
NEC begon matig aan het treffen en keek al binnen zeven minuten tegen een achterstand aan. Ajacied Ruben Ligeon stoomde op aan de rechterkant, waarna de rechtsback doelman Joshua Smits, die voor het eerst zijn opwachting maakte namens Jong NEC, passeerde: 0-1. De thuisploeg kwam er nauwelijks aan te pas in het eerste bedrijf, maar kreeg op het half uur een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Nathaniel Will werd in het strafschopgebied van de hoofdstedelingen neergehaald door Dico Koppers, waarna Mehmet Gökdemir mocht aanleggen vanaf elf meter. De pas 17-jarige aanvaller faalde echter jammerlijk en liet zo na de score te nivelleren.
Niet veel later strafte Ajax de Gelderse misser genadeloos af met de 0-2 van Nicolás Lodeiro, die raak schoot op aangegeven van Thulani Serero. Na de theepauze scoorde de bezoekers nog drie keer via Stefano Denswil en Tom Boere (twee keer). Leroy George, die zaterdag nog vroegtijdig werd gewisseld door hoofdtrainer Alex Pastoor na een natrappende beweging tegen De Graafschap (1-0 verlies), redde tussendoor de eer voor NEC met twee goals.
Scoreverloop: Ligeon 0-1 (‘7), Lodeiro 0-2 (’43), Denswil 0-3 (’53), Boere 0-4(’75), George 1-4 (’80), George 2-4 (’82), Boere 2-5 (’84).