Jong NEC is maandagmiddag tegen Willem II niet verder gekomen dan 0-0. Anass Achahbar deed weer mee bij de ploeg van trainer Ron de Groot. Een rentree in het eerste, komende zondag tegen Sparta Rotterdam, lijkt er ondanks het spitsenprobleem niet in te zitten.

De wedstrijd tegen Jong Willem II kwam in de tweede helft pas echt op gang. NEC toonde zich toen de betere partij. Het was aan de Tilburgse keeper Michael Woud te danken dat het bij 0-0 bleef. Zo kreeg Morad El Haddouti een kans en had de doelman ook een antwoord op een poging van Hicham Haouat. Tussendoor werd een voorzet van Achahbar onderschept, zo meldde NEC via Twitter.

NEC heeft na vijf duels in de kampioenspoule voor beloftenteams pas een keer verloren en staat met acht punten op een gedeelde derde plaats, samen met Jong ADO Den Haag en Jong Heracles Almelo.

Basis Jong NEC: Van Duin; Hoogveld, Sturing, Van Zutphen, Spierings; Smulder, Sabak, Campman; Haouat, Achahbar, El Haddouti.

Basis Willem II: Woud; Abbel, Van den Bogert, Meißner, Ogenia; Saddiki, Bogaers, Akkaynak; Coulibaly, El Merabet, Vandermeulen.

Foto: Rob Koppers