Het wordt een spannend en belangrijk seizoen voor de beloften van NEC. Aangezien veel Jong-teams willen instromen in de voetbalpiramide, moet Jong NEC zich komend seizoen in de beloftencompetitie kwalificeren voor een plek in de derde divisie. Dat schrijft De Gelderlander.

Aanvankelijk zat NEC niet te wachten op de voetbalpiramide, terwijl clubs als De Graafschap, Almere City en zelfs Achilles’29 wel meededen. Andere clubs, waaronder Feyenoord en NEC, bedachten zich later en wilden toch mee doen. De oplossing van de KNVB is een kwalificatie, aangezien niet alle beloftenteams kunnen instromen.

Er ligt een voorstel bij de KNVB om twee van de achttien teams na volgende seizoen te laten instromen in de derde divisie. Zes teams kunnen zich plaatsen voor de hoofdklasse. De andere tien beloftenteams spelen een onderlinge competitie waarbij de beste twee ‘promoveren’ naar de hoofdklasse. Zo spelen de Jong-teams weer ergens voor.

Jong NEC staat komend seizoen hoogstwaarschijnlijk weer onder leiding van Ron de Groot. "Alles moet nog officieel beklonken worden, maar ik ga ervan uit bij de beloften door te gaan", reageert De Groot. "Dat wordt een jong team, want er schuiven veel spelers uit Onder 19 door. Het wordt een mooi, uitdagend jaar voor iedereen."

Foto: Rob Koppers