Ontsnapte de hoofdmacht van NEC afgelopen zondag nog aan een nederlaag door in de ultieme slotfase nog twee keer te scoren tegen Vitesse, maandag overkwam Jong NEC het tegenovergestelde tegen de beloften van Helmond Sport. Twee minuten voor tijd lieten de Nijmegenaren een 2-1 voorsprong glippen en eindigde het duel ook hier in 2-2.

"Het leek wel of ze kampioen waren geworden, maar Helmond Sport verdiende het punt wel, hoor. Ze speelden heel gedreven. Knokten voor elke meter", zei Wim Rip.

De coach van Jong NEC had met Patrick Pothuizen, Bram Nuytinck en Mitchell Burgzorg nog maar drie spelers uit de selectie van Dwight Lodeweges tot zijn beschikking, maar zag zijn ploeg al wel na twee minuten op voorsprong komen door een doelpunt van Shanon Carmelia, die een voorzet van Sherwin Grot verzilverde. Voor de jonge Antilliaan was het zijn eerste competitiedoelpunt.

Direct na rust liet Nuytinck zich op de eigen achterlijn verrassen door de kleinste man bij Helmond Sport en veroorzaakte prompt een strafschop die onberispelijk benut werd: 1-1. Toen even later Bastian Weiser – de Duitser speelde op de positie van Rutger Worm – uit een voorzet van Sebastiaan Goderie NEC op 2-1 zette, verzuimden Grot en Shapoul Ali de wedstrijd voortijdig te beslissen. Dat werd de ploeg noodlottig, want vlak voor tijd sloeg Helmond Sport toe. Vanaf de rand van het strafschopgebied scoorden de Brabanders met een bekeken schuiver.

"Maandag spelen we voor de beker tegen Vitesse. Dat wordt echt een duel van Jong tegen Jong. Want het eerste van Vitesse speelt dinsdags tegen TOP Oss en wij moeten naar Eindhoven. Dat wordt mooi", wist Rip.
Zie hier de foto’s van de wedstrijd.
Bron: De Gelderlander