Jong NEC heeft donderdag in de laatste bekerwedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Jong SC Cambuur: 1-1. De ploeg van trainer Ron de Groot was al uitgeschakeld in het bekertoernooi.

NEC, dat startte met onder anderen Suently Alberto en Kyle Ebecilio in de basis, opende na een half uur de score. Na een overtreding van Jurjan Mannes op Samed Öztoprak kregen de bezoekers een vrije trap op een goede plek. Michael den Heijer krulde de bal in de linkerhoek.

In de tweede helft kwam Cambuur op gelijke hoogte. Rutger Etten nam een verre hoekschop en Tyrone Conraad nam de bal in een keer op de slof. Hij zorgde daarmee op fraaie wijze voor de gelijkmaker.

Jong NEC was al uitgeschakeld in het bekertoernooi en is uiteindelijk met zeven punten op de derde plek geëindigd in Groep 1. Cambuur en Willem II gaan naar de kruisfinales en nemen het daarin op tegen PEC Zwolle en SC Heerenveen.

Opstelling NEC: Van Dijk; Spierings, Den Heijer, Alberto (65′ Franssen), Wouters; Hiensch (68′ Smulder), Öztoprak, Ebecilio; Haouat, Bakker (68′ Theunissen), Owobowale.

De wedstrijd is hieronder volledig terug te zien:

Foto: Rob Koppers