De 0-2 zege in Den Haag tegen ADO kreeg van Jack de Gier het predikaat ‘nuttig’. Want met genoegen constateerde de coach van Jong NEC dat alle concurrenten in de onderste regionen van de eredivisie verloren hadden. Daardoor steeg zijn ploeg naar de negende plek.
"We hadden de wedstrijd onder controle zonder zelf echt dreigend te worden. Dat was op zich wel jammer”, vond De Gier, die niet kon beschikken over Moestafa El Kabir (geschorst) en Saïdi Ntibazonkiza (hele wedstrijd met het eerste gespeeld). "Daardoor speelden we eigenlijk zonder echte buitenspelers. Maar met Bastian Weiser en Sebastiaan Goderie hangend op de flanken. En die jongens hebben natuurlijk minder diepgang."
Het duo was wel verantwoordelijk voor de doelpunten. "Weiser scoorde in de 78e minuut uit een strafschop en Goderie zeven minuten later rechtstreeks uit een corner. Die bal verdween zo in de verre hoek. Dat maak je toch niet vaak meer mee."
Over de organisatie en de onderlinge coaching was De Gier dik tevreden. "ADO had twee bewegende mensen achter de spitsen. Ik had Bram Nuytinck en Patrick Pothuizen in het centrum. Hoe zij de coaching oppakten. Gewoon goed. Ze zochten ook zelf de oplossingen. Dan weet je in elk geval dat ze er ook achter staan," wist de vervanger van Wim Rip.
In totaal kon De Gier zes man uit de selectie opstellen: Patrick Pothuizen, Bram Nuytinck, Mitchell Burgzorg, Dominique Kivuvu, Rick ten Voorde en Erton Fejzullahu.
Bron: de Gelderlander