Jong NEC heeft dinsdagmiddag met ruime cijfers verloren in de kampioenspoule voor beloftenteams. Jong Heracles Almelo was een maatje te groot voor de ploeg van trainer Ron de Groot: 2-5.

Halverwege de eerste helft kwam Jong NEC op achterstand door een rake vrije trap van Mo Osman. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten, want een minuut later stond het al 1-1. Lion Kalentjev maakte de Nijmeegse goal. Door twee doelpunten van Adrian Szöke stond het na 45 minuten 1-3 voor Heracles.

Vlak na rust was het weer raak voor de bezoekers via Teun Bijleveld. Thomas Beekman deed vervolgens iets terug namens NEC, maar de marge werd kort daarna alweer drie door een goal van Dabney dos Santos. Dat betekende ook de eindstand. Door de nederlaag staat Jong NEC op de negende plek in de kampioenspoule. Jong Heracles staat gedeeld bovenaan.