Jong NEC heeft de oefenwedstrijd tegen Jong Almere City met 1-2 verloren. Het beloftenteam stond bij rust met 0-2 achter, maar kon ondanks een goal van Arnaut Groeneveld het tij niet meer keren. 

De Nijmegenaren begonnen sterk aan de wedstrijd, maar kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant was het na zo’n vijftien minuten wel raak. Een indraaiende vrije trap werd in eerste instantie nog gekeerd door Maarten Paes, maar de keeper kon de bal niet klemmen waarna Nicky van Hilten de 0-1 op het scorebord bracht. In het vervolg creëerde het team van trainer Ron de Groot weinig kansen. Vlak voor rust resulteerde dit zelfs in de 0-2 van Jorni Kamps. 

Jong NEC wisselde in de rust drie spelers. Niek Hoogveld, Thijmen Goppel en Mike Pröpper verlieten het veld. Bart Buysse, Vincent Tel en de proefspeler uit Nieuw-Zeeland, Michael den Heijer, namen hun plaats in. De wissels brachten nieuw elan in de ploeg en NEC creëerde meer. Met als gevolg in de 65ste minuut de aansluitingstreffer van Arnaut Groeneveld. De Nijmegenaren kregen nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar benutten deze niet.

Trainer Ron de Groot was niet heel ontevreden over de wedstrijd. "We hebben een jonge ploeg. Met een aantal die nog A-spelers zijn. De eerste vijftien minuten speelden we heel aardig. Daarna kom je ongelukkig op een 0-1 achterstand. Daarna proberen we de lange bal te hanteren, maar dat is totaal niet ons voetbal."

De Groot was tevreden over de tweede helft. "Toen was het vrij aardig. Michael den Heijer bracht iets extra’s, hopelijk kunnen we hem ook behouden. Het is jammer dat we niet meedoen aan die piramide. Het belangrijkste zal zijn om spelers op te leiden en klaar te stomen voor het eerste elftal. Dit moet gebeuren door naast de gewone wedstrijden ook oefenwedstrijden op hoog niveau te spelen."

Foto: Rob Koppers