Jong NEC heeft maandagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren van een versterkt Jong De Graafschap: 4-0. Kantelpunt in het duel was de rode kaart voor Frank Sturing na ruim een uur spelen.

Waar Ron de Groot een beroep kon doen op enkele eerste elftalspelers als Norbert Alblas en Robin Buwalda had men het bij de Doetinchemmers nog veel luxer. De ploeg trad aan met elf reserves van het eerste elftal, onder wie Mohamed Hamdaoui, Frank Olijve en Furdjel Narsingh.

Kort na de rode kaart van Sturing opende Hamdaoui de score voor De Graafschap. Door een eigen goal van Bart van Rooij werd het 2-0 en niet veel later maakte Jordy Thomassen er ook nog 3-0 van. Het slotakkoord was voor Hamdaoui, die vlak voor tijd voor de tweede keer scoorde.

Schrale troost voor Jong NEC is dat de ploeg niet onderaan staat na één speelronde, want Jong Achilles’29 verloor met liefst 11-0 van Jong FC Emmen.

Opstelling Jong NEC: Alblas; Van Rooij, Buwalda, Hoogveld, Wouters; Sturing, Sabak, Duijvestijn; Theunissen, Van Zundert, Haouat.

Opstelling De Graafschap: Etemadi; Van Overbeek, Straalman, Klaasen, Lars Nieuwpoort; Vet, Thomassen, Olijve; Narsingh, Van den Hurk, Hamdaoui.

Foto: Rob Koppers