Jong NEC wacht na twee wedstrijden in de kampioenspoule in de beloftencompetitie nog altijd op de eerste punten. Vorige week werd er zuur verloren van de beloftes van Willem II, maandagavond was NAC in Breda met 3 – 0 te sterk. Sjaak Kuyper nam de volledige productie voor zijn rekening bij de beloftes waar Jelle ten Rouwelaar en Rogier Molhoek het team leiden.

Cas Odenthal, Frank Sturing en Terry Lartey Sanniez stonden aan de aftrap. Ook jeugdspeler Nino Noordanus mocht beginnen, terwijl teamgenoot Joep van der Sluijs van het O19-team op de bank begon. Bij NAC Breda startte spits Finn Stokkers. Deze wedstrijd werd vóór de winterstop ook al gespeeld; ook toen was NAC de sterkste. Die wedstrijd eindigde in 2 – 0, waar NEC ook nog met een man minder afsloot toen Anoaur El Azzouzi in de slotfase een rode kaart kreeg.

Op een nat sportpark Heksenwiel, waar normaal de amateurs van Boeimeer voetballen, legden beide partijen een tamme eerste helft op de mat. Kansen waren er nauwelijks. Het enige wapenfeit was een rollertje van Thomas Beekman, de man die het de laatste wedstrijden zo goed doet bij Jong NEC.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders, hoewel NEC wat meer kansjes kreeg. Echter was het NAC Breda die een kwartier voor tijd de voorsprong pakte na een snelle counteraanval. Sjaak Kuyper stond op de juiste plek en liet keeper Schuurman kansloos. Twee minuten later was het dezelfde Kuyper die optimaal profiteerde van geklungel in de Nijmeegse defensie.

Kuyper maakte in de 81ste minuut ook nog zijn derde, en viel er voor NEC nog weinig eer te behalen. De 3 – 0 was de eindstand, en zo moet NEC nog minimaal een weekje wachten op een overwinning. Op dinsdag 11 februari ontvangen de mannen van Ron de Groot de beloftes van FC Groningen. Op de Eendracht zal er om half twee worden afgetrapt.

Opstelling NEC: Schuurman; Lartey Sanniez, Odenthal, Sturing, El Karouani; Hoogveld, Beekman, El Azzouzi; Haouat, Noordanus (Van der Sluijs, ’59), Sellouf.