Jong NEC/FC Oss heeft maandagavond met 2-0 verloren bij Jong FC Groningen. Na de nederlaag is de laatste plaats onvermijdelijk geworden. De ploeg van Jack de Gier reisde met een zeer jeugdige selectie af naar Groningen. Alleen keepers Marco van Duin en Joshua Smits behoorden daarvan tot de selectie van NEC. Verder bestond de selectie uit zes A-junioren en zeven spelers van FC Oss.
De laatste plaats was vooral te wijten aan de start van de competitie. De beloften begonnen met liefst dertien (!) nederlagen op rij. Ondanks de enorme achterstand werd er na de winterstop een sterke reeks neergezet en kroop het steeds dichter naar de één na laatste stek, maar het was niet genoeg om Jong Sparta voorbij te streven.
Desondanks zal de laatste plek geen degradatie betekenen. De beloftencompetitie gaat op de schop en zal volgend seizoen bestaan uit drie poules, in plaats van de huidige ere- en eerste divisie. Volgende week maandag speelt Jong NEC/FC Oss thuis tegen Jong Vitesse/AGOVV haar laatste wedstrijd van het seizoen.