Jong NEC/FC Oss is er in geslaagd zich te plaatsen voor de Eredivisie van de beloften. De ploeg die onder leiding staat van Ron de Groot won maandagavond met 2-0 van PEC Zwolle. De goals werden in de tweede helft gemaakt door Danny van den Meiracker en Jordi Braam.
De beloftencompetitie heeft dit jaar een nieuwe opzet. De teams zijn verdeeld in drie poules van acht waarbij een halve competitie (eenmaal tegen elkaar) gespeeld werd in de periode augustus t/m begin oktober. Na deze zeven speelrondes plaatsen de beste vier van de drie poules zich voor de Eredivisie om vervolgens in twee poules met 12 teams een volledige competitie (uit en thuis tegen elkaar) met 22 speelrondes af te werken vanaf 22 oktober 2012 t/m 13 mei 2013.
Jong NEC/FC Oss is nu als vierde in haar poule geëindigd na thuisoverwinningen op De Graafschap (3-0), FC Volendam (8-2), AZ (1-0) en PEC Zwolle (2-0). Uit werd verloren van sc Heerenveen (3-1), Ajax (5-0) en FC Groningen (4-0). Juist die ploegen kwalificeren zich ook voor de topcompetitie.