Jong NEC heeft dinsdagavond de eerste zege van het seizoen geboekt. De met eerste elftal-spelers versterkte ploeg van trainer Ron de Groot won met 4-2 van Jong SC Cambuur.

Vorige week begon Jong NEC nog met een 4-0 nederlaag tegen Jong De Graafschap, nadat Frank Sturing een rode kaart kreeg. Dinsdag ging het een stuk beter, al kwam Jong Cambuur wel op een 0-2 voorsprong. Die maakten de Nijmeegse beloften nog voor rust goed. Eerst scoorde Lowie van Zundert op aangeven van Morad El Haddouti, die zelf voor 2-2 zorgde.

Na rust jaagde Jong NEC op de voorsprong en die kwam er via Van Zundert, opnieuw op aangeven van El Haddouti. Om deze zege helemaal veilig te stellen maakten de Nijmegenaren er ook nog 4-2 van. Ole Romeny was trefzeker.

Jong NEC speelt pas op 17 september de volgende competitiewedstrijd. Dan komt Jong SC Heerenveen op bezoek.

Opstelling Jong NEC: Schuurman; Spierings, Buwalda, Hoogveld, Wouters; Sturing, Sabak (82′ Haouat), Duijvestijn; El Haddouti, Van Zundert, Romeny.

Opstelling Jong SC Cambuur: Bijdevier; Den Hoedt, Van den Beemt, Van Lingen, Claver; Metz, Akoy, Etten; Ahidar, Bangura, Akhamrane.

Foto: Rob Koppers