Jong NEC is na vier wedstrijden van de nul af in de kampioenspoule voor beloftenteams. De formatie van trainer Ron de Groot was dinsdagmiddag te sterk voor Jong Feyenoord, dat versterking had gekregen van de eerste selectie: 0-1.

De Rotterdammers waren echter niet bij machte om de openingstreffer van Hicham Haouat in de eerste helft goed te maken. Bij Jong Feyenoord deden Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Ridgeciano Haps, Renato Tapia en Luciano Narsingh mee. Aan de zijde van NEC gaven Souffian El Karouani, Randy Wolters en Tom Overtoom namens het eerste acte de presence.

NEC dwong keeper Ramon ten Hove al vroeg tot een redding, terwijl Jong Feyenoord iets later een enorme kans op 1-0 liet liggen. Eerst voorkwam Jur Driessen dat Narsingh kon binnentikken en vervolgens verprutste de aanvaller een nieuwe kans, tot afgrijzen van trainer Dick Advocaat. De oefenmeester van de hoofdmacht zat op de tribune en was op de achtergrond te horen bij de beelden van de wedstrijd: "Wat wil-ie nou doen met dat hakje? Ram die bal erin, man!", zei Advocaat (zie video).

Richting de rust opende NEC de score. Haouat ging op Ten Hove af en schoot de bal in het dak van het doel. Daar had Jong Feyenoord niet meer van terug. Job Schuurman had in de slotfase nog een goede redding in huis op een inzet van Van der Heijden. De Nijmegenaren hebben nu drie punten uit vier wedstrijden, evenveel als de Rotterdammers. Zij verloren eerder van Jong SC Heerenveen en Jong Roda JC.

Opstelling Jong NEC: Schuurman; Driessen, Vogelzang, Evre, El Karouani; Beekman, Haouat, Overtoom; Theunissen, Kalentjev, Wolters.

Opstelling Jong Feyenoord: Ten Hove; Hall, Van Beek, Johnston, Haps; Van der Heijden, De Mooij, Tapia; Huijgen, Bannis, Narsingh.

Foto: Rob Koppers